3D i 2D DIGITALNI ORTOPANI

 

Kao ekskluzivni zastupnici Vatech kompanije i njihovih uređaja ponosni smo što nudimo inovativne proizvode i različite usluge na obostranu korist u konstantnom razvoju i rastu sa svim našim partnerima. Posebno želimo naglasiti da smo srećni što smo dio porodice koja konstano radi na razvoju poboljšanja kvaliteta ljudskih života i zdravlja.

 

Vatech kontinuirano predstavlja inovativne pronalaske u oblasti stomatološke opreme u dijagnostici, zaštiti zdravlja (najmanja doza zračenja na svijetu), lakoća rada, brzina rada, udobnost pacijenta.

 

Danas, gotovo je nemoguće otići na stomatološki pregled i obaviti neku od stomatoloških usluga, a da prije toga niste dobili uputu od vašeg stomatologa da se uradi snimak, odnosno ortopan.

 

 

Šta je ORTOPAN?

Ortopan predstavlja panoramski snimak gornje i donje vilice sa okolnim tkivima i strukturama, uključujući i TMZ zglobove. Snimak se stomatolozima uglavnom dostavlja email-om u digitalnom formatu (digitalni ortopan) radi lakšeg rada na računaru ili tabletu, dok se pacijentu isti daje na CD-u. Svi stomatološki ortopani imaju visoku preciznost svih prikazanih struktura što omogućava odličnu dijagnostiku, bržu i kvalitetniju usluga za vaše pacijente. Jasno se uočavaju patološki procesi oko korijena zuba, stanje kosti, te karijesne lezije na zubima.

 

 

DIGITALNI ORTOPAN

Digitalni ortopan smatra se osnovnom dijagnostičkom metodom u stomatologiji. Veoma su česte upute pacijenta na snimanje ortopana prije prvog dolaska na stomatološki pregled/konsultacije. Ortopan je neophodan kod planiranja protetske terapije, u ortodonciji, endodonciji, prilikom vađenja impaktiranih zuba, kao i kod ugradnje implantata. S obzirom da se radi o veoma ozbiljnim stomatološkim tretmanima, poželjno je da kvalitet snimka digitalnog ortopana bude najkvalitetniji, što se kod Vatech-ovih ortopana podrazumijeva. 3D ortopan Green 21 koristi Vatech-ov 49.5 μm senzor visoke rezolucije koji pravi najbolje piksele i najveću CBCT rezoluciju dostupnu danas na tržištu.

 

Zahvaljujući raznim linijama, od ulaznog 2D ortopana do vrhunskih 3D CT ortopana, Vatech pokriva sve vaše potrebe i više od toga.

 

Osnovni 2D ortopan PaX-i obezbjeđuje najpreciznije i visokokvalitetne panoramske slike kombinujući vrhunsku obradu slike i Vatech-ovo iskustvo sakupljeno u dentalnoj radiologiji.

 

2013. godine Vatech nam predstavlja revolucionarni 3D ortopan PaX-i 3D Green  sa najnižom dozom zračenja na svijetu. Green serija štiti i pacijenta i operatera.

 

2017. godine dobijamo do tada teško zamislivu 2.5D tehnologiju. PaX-i Insight  prvi je u svijetu ortopan koji nam daje 41 presjek snimka u dubinu. Insight Pans omogućava slikanje višeslojnih slika, osiguravajući da su svi detalji uslikani u dubinskoj panoramskoj slici.

 

Kompletnu ponudu 3D ortopana , 2D ortopana , Intraoralni RTG, kao i dentalne softvere možete pogledati na našem sajtu i uvjeriti se zašto je Vatech vodeća kompanija na svjetskom tržištu stomatološke opreme.

Naša ponuda 3D i 2D DIGITALNIH ORTOPANA:

Ortopan 3D Pax-i3d Smart

PaX-i3D Smart

Jedan sken, dvije slike; Inovativna tehnologija kompresivnog uzorkovanja; Prošireno polje slikanja.

Stomatoloska oprema ortopan 3d Pax-i3d

PaX-i3D

Fleksibilnost 3D slikanja sa izborom više vidnih polja; Širok raspon cefalometrijskih modova;

Stomatoloska oprema ortopan 3d Pax-i3D Green

PaX-i3D Green

Ultra niska doza zračenja; Brzo skeniranje; Više veličina vidnih polja; Lak i jednostavan EZ 3D - i software;

Stomatoloska oprema ortopan 3d Green 16

Green 16

4 u 1 (PANO, CEPH, CBCT, MODEL); Niska doza zračenja i visok kvalitet slike; ART-V; Insight panorama;

Stomatoloska oprema ortopan 3d Green 21

Green 21

21x19 polje slikanja za sve dijagnostičke potrebe; Optimalno riješenje da dizajne puteve i ORL dijagnostiku;

Ortopan 3D Pax-i

PaX-i

Optimalna slika za preciznu dijagnozu; Senzori za Pano i Cef; Jednostavan EzDent-i softver.

Ortopan 2D PaX-i Plus

PaX-i Plus

Brza cefalometrija(vrijeme slikanja od 1.9 sek); Superioran kvalitet slike; Jednostavan EzDent-i softver;

Ortopan 2D PaXi_Insight

PaX-i Insight

Više od 2D, panoramsko slikanje u dubinu; Brzi CEF telerendgen; Jednostavan EzDent-i softver;